fbpx

Luentosarja – syksy 2024

Naistenkartanon syksyn 2024 luentosarja

Syksyn luentosarjassa käsitellään liiallista kiltteyttä ja puolensa pitämistä, vapaaehtoista lapsettomuutta sekä työuupumusta.

Näiden lisäksi on tulossa myös muuta ohjelmaa, mutta lisää niistä myöhemmin!

Luennot

26.9. | Vapaaksi liiallisesta kiltteydestä - Ystäväksi terveen vihan kanssa

26.9. klo 18-19.30

Viha on usein hyvin väärinymmärretty tunne. Se ei ole mikään ihme, sillä elämme syyllisyys- ja häpeäkulttuurissa, jossa liiallista kiltteyttä arvostetaan paljon. Mitä liiallinen kiltteys tarkoittaa ja miksi niin moni kärsii siitä? Miten omia rajoja voisi oppia asettamaan paremmin? Miksi ei:n sanomisesta seuraa usein syyllisyyttä? Luennolla Johanna Pesola avaa terveen vihan ja omien rajojen tärkeyttä hyvinvoinnin perustana. Vihan yhteys syyllisyyden ja häpeän tunteisiin on tärkeää ymmärtää, jotta terveestä vihasta voi tulla rakkautta ja hyvinvointia suojeleva luotettava ystävä ja jotta liiallisesta kiltteydestä voi vapautua.

Puhujana Johanna Pesola, psykologi ja psykoterapeutti.

10.10. | Huijarisyndrooman vankina

Kuvaus tulossa.

Puhujana Essi Juvakka, viestintävalmentaja, psykologi PsM, psykoterapeutti ET, perheterapeutti

4.11. | Vapaaehtoisesti lapseton – vapaaksi vanhoista rooleista

4.11. klo 18-19.30

Äitiyttä on pitkään pidetty naiselle ainoana oikeana elämäntehtävänä. Naisella on ollut elämässä vain vähän vaihtoehtoja: avioliitto on taannut selviytymisen sekä paikan elämässä ja yhteisössä, ja siihen ovat kuuluneet kiinteästi lapset. Äitimyytti on määritellyt, millainen naisen kuuluu olla.

Normien vapautuessa tulee tilaa erilaisille elämänpoluille. Vapaaehtoinen lapsettomuus yleistyy, mutta uskomukset muuttuvat hitaammin: moni nainen kokee väheksyntää ja jopa häpäisemistä valitessaan elämän ilman lapsia.

Tässä webinaarissa henkisen hyvinvoinnin valmentaja, tietokirjailija (ja vapaaehtoisesti lapseton) Katri Syvärinen puhuu siitä, miten uskomukset ja roolit voivat sekä rajoittaa että mahdollistaa omannäköisen elämän – erityisesti vapaaehtoisesti lapsettoman naisen näkökulmasta. Saako elämä olla helppoa ja kevyttä? Voiko nainen ansaita paikkansa ilman uhrautumista? Mitä muuta nainen voi synnyttää maailmaan kuin lapsia – ja tarvitseeko elämällä ylipäätään olla suurempaa merkitystä ja jatkuvuutta?

Tule mukaan kohtaamaan webinaarin välityksellä muita vapaaehtoisesti lapsettomia. Luento-osuuksien lomassa teemme pieniä pohdintatehtäviä, joten ota kynä ja muistikirja valmiiksi – ehkä saat elämääsi oivalluksia ja inspiraatiota!

Puhujana Katri Syvärinen, henkisen hyvinvoinnin valmentaja, tietokirjailija.

26.11. | Uupumus - paras ja kamalin kokemukseni, joka muutti elämäni suunnan

26.11. klo 18-19.30

Kuvaus tulossa.

Puhujana Susani Mahadura. 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Työnimuun! -hankkeen kanssa.

Työpaja

11.9. | Oma hyvä tila

11.9. klo 17.30-19.30

Maailmassa ympärillämme kuohuu ja uutiset ovat pääasiassa negatiivisia. Ihmisen mieli ei kuitenkaan kykene vastaanottamaan jatkuvaa negatiivista uutisvirtaa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tähän toiminnalliseen ja interaktiiviseen työpajaan, jossa tutustumme Generatiivisen NLP:n keskiössä olevaan C.O.A.C.H.- tilaan, joka vapaasti suomennettuna on oma hyvä tila. Oma hyvä tila on erittäin toimiva keino voida hyvin vaikka ympärillä myllertää.

Työpajassa esittelen oman hyvän tilan teorian ja harjoittelemme myös useamman kerran omaan hyvään tilaan pääsemistä. Saat mukaasi hyvän työkalun voidaksesi paremmin.

Mikä NLP?

NLP eli Neuro-Linguistic-Programming on jatkuvasti kehittyvä ja täydentyvä ala. Uuden sukupolven NLP:ssä (Generative NLP) erilaisten mallien ja menetelmien rinnalle on noussut mm. läsnäolotaitojen, oman hyvän sisäisen tilan ja ihmisten välisen turvallisen tunneilmaston merkityksellisyys. Siinä yhdistyvät sekä keho ja mieli että järki ja tunteet sellaisella tavalla, joka palvelee kestävän hyvinvoinnin ja sinun oman hyvän elämän rakentumista.

Työpajan kouluttajana toimii Anne Tuhkanen, joka on sekä pitkän linjan kiropraktikko D.C., erikoisalueena keho-mieli että NLP Trainer.

Osallistumismaksu

10 €

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan