fbpx

Vapaa palsta vapaaehtoisille: Kun on suorittanut reippauskokeet parhain arvosanoin

Julkaistu 8.10.2024 | Vapaa palsta vapaaehtoisille

Kun on suorittanut reippauskokeet parhain arvosanoin ja ansiomerkein, osaa jo vähintäänkin aavistaa, että reippauden alttari on jo nähty eikä kaikkea ole pakko uskaltaa.

Ettei reippauden nimissä kannata (enää) hamuta glooriaa(jos se sitä on ikinä ollutkaan) tai asettautua liemeen tai välttämättä laskea sinne  kyynärpäätänsäkään.

Sen sijaan on onnea, että on (jo) mahdollisuus ajatella, että kuunteleminen on kultaa ja, jos on pehmeämpää, turvallista ja sallivaa, omat rajat antaakin tilaa ja mukavampaa valuuttaa porhaltaa eteenpäin.

Ei ole pakko olla reipas, silti on ihan kelvollinen, jopa hyvä ihminen, jolla saa olla häpeämättä mukavaa. Sitä, mikä pakottaa reippaaksi ei ole pakko ylittää. Voi vertauskuvallisesti nousta pois uuden hirviövuoristoradan ensimmäisestä vaunusta ennen kuin juna lähtee liikkeelle ja kävellä huvipuiston rinnettä tyytyväisenä kotiinpäin tuulettaen voitonriemuisesti, että tein itselleni parhaiten. :smiling_face_with_3_hearts:

Kirjoittaja: Jannastiina


Vapaa palsta vapaaehtoisille on Naistenkartanon vapaaehtoisille tarjottava blogisarja. Blogisarjassa vapaaehtoiset pääsevät julkaisemaan ajatuksiaan blogitekstin muodossa. Teksteissä esitetyt näkökulmat ovat kirjoittajien omia, eivätkä välttämättä edusta Naistenkartanon virallista kantaa.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluaisit kirjoittaa Vapaa palsta -blogiimme, voit olla yhteydessä Tampereen seudun asiakaskoordinaattoriin: Saija Savolainen saija.savolainen@naistenkartano.com.