fbpx

Yhteinen metsä -ulkoilmatapahtuma

Tule mukaan viettämään syyspäivää Suolijärvelle! Yhteinen metsä -tapahtuman tarkoituksena on muistuttaa jokaista pitämään yhdessä huolta meidän metsästä, joka pitää huolta meistä. 🌲

Keskiviikkona 25.9. klo 14-19

Suolijärven ulkoilumajan edustalle kokoontuu paikallisia järjestöjä esittelemään kaikille avointa, mielen hyvinvointia tukevaa ja luontopainotteista toimintaa. Mukana ovat mm. Sopimusvuori, FinFami ja Mielenterveyden keskusliiton Skutsi kuulee -hanke.

Ahlman Edun luontoalan opiskelijat tarjoavat tapahtuma-alueella luonnonläheisiä elämyksiä sekä opastettuja retkiä luontopoluilla ja Suolijärven Juttusaunat lämpiävät yleisölle maksutta. Kuikka Kafe on avoinna tapahtuman ajan.

Suolijärven ulkoilumaastot ovat monelle tärkeäksi lähiluontokohteeksi muodostunut alue. Tapahtumassa pääsee kiertämään viime vuonna toteutettua toivon tarinoiden Mielenreittiä ja tänä vuonna uudistettua Suolijärven luontopolkua omatoimisesti tai opastetuilla kierroksilla. Reittien varrella on mahdollisuus piipahtaa Suoliojan tulipaikalla nokipannukahveille. Mielenreitin pituus on n. 2,3 km, josta osa on vaativa esteetön. Suolijärven kiertävä uudistettu luontopolku on 4,5 km, josta voi kiertää myös lyhyen 2,5 km version.

Naistenkartano mukana!

Naistenkartanon pisteellä on luvassa toiminnan esittelyn lisäksi käpyeläinten tekemistä sekä tietoiseen läsnäoloon keskittyvää harjoitusta luonnossa. Tervetuloa mukaan!

Aikataulu

14.00 Järjestöjen toiminnalliset esittelypisteet avautuvat

14.30 Avauspuheenvuorot: Virpi Kokko (Mielen ry), Eva Romi (Mielenreitti)

15.00 Ohjattu luontoretki Suolijärven luontopolulla (2,5h), saunominen alkaa

15.30 Ohjattu luontoretki Mielenreitillä (1h)

16.30 Puheenvuorot: Katri Syvärinen (henkisen hyvinvoinnin valmentaja ja kirjailija), Eva Romi (Mielenreitti)

17.00 Ohjattu luontoretki Suolijärven luontopolulla, lyhyt (1h)

19.00 Tapahtuma päättyy

Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja päihteetön kunnioittaen turvallisemman tilan periaatteita.

🍀 🌿 🍀 🌿 🍀 🌿 🍀 🌿 🍀 🌿 🍀 🌿 🍀 🌿 🍀

 

Saapumisohjeet ja huomioitavat asiat

Tapahtuma järjestetään Suolijärven ulkoilumajan lähimaastossa, osoitteessa Suolijärvenkatu 7, 33720 Tampere. Paikalle pääsee kätevästi Tampereen keskustasta julkisen liikenteen voimin. Alueella on myös auto- ja pyöräpysäköintialue.

Mukaan kannattaa varata sään mukainen vaatetus sekä mukavat, vaihtelevaan maastoon soveltuvat kengät. Halutessasi voit ottaa oman juomakupin ja istuinalustan. Alueella ei ole esteetöntä wc:tä.

Mikäli aiot saunoa, mukaan tulee ottaa uimapuku, pyyhe, pefletti sekä tarvittavat vaihtovaatteet. Pukuhuoneet ja suihkut sijaitsevat 200 metrin päässä saunoilta Suolijärven ulkoilumajalla.

Yhteinen metsä -tapahtuma toteutetaan tamperelaisten äänestämällä Mansen Massit yhteisörahalla (Tampereen kaupunki).

Linkki FB-tapahtumaan